Blog

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen? Met deze adviezen kun je mogelijk de verkoop een impuls geven.

Tip 1: Zorg voor een slimme vraagprijs.

Bij het bepalen van de vraagprijs is het belangrijk om rekening te houden met de prijscategorieën op Funda. Als je bijvoorbeeld je huis te koop zet voor €495.000 in plaats van €500.000, omdat dit aantrekkelijker lijkt, bedenk dan dat je huis alleen wordt getoond aan mensen die zoeken tot €500.000. Met een vraagprijs van €500.000 bereik je ook mensen die zoeken vanaf €500.000.

Wist je dat je de potentiële kopers op verschillende manieren positief kunt beïnvloeden met de vraagprijs?

Goed om te weten: Woningen in het goedkopere segment worden steeds populairder. De groep zoekers in de prijscategorie €100.000 tot €300.000 is gegroeid, terwijl de groep tussen €300.000 en €400.000 kleiner wordt. In de prijscategorie van €100.000 tot €300.000 is de concurrentie momenteel groter dan in andere prijscategorieën.

Tip 2: Investeer in een beter energielabel.

Steeds meer huizenzoekers letten op het energielabel van een woning op Funda (66%) of gebruiken het energielabelfilter (14%). Het afgelopen kwartaal is het gebruik van het energielabelfilter meer dan 260% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De meeste zoekers filteren op energielabel A.

Heeft jouw huis een lager energielabel dan A? Maak je geen zorgen: de meeste mensen vinden de verkoopprijs nog steeds belangrijker dan duurzaamheid. Wij ontvangen gemiddeld meer contactaanvragen voor huizen met energielabel C en D dan voor huizen met label A en B.

Toch kan het lonen om een nieuw energielabel aan te vragen als je de laatste jaren bijvoorbeeld hebt geïnvesteerd in zonnepanelen of isolatie. Hierdoor kan je huis in een hogere labelklasse vallen, wat gunstig kan zijn voor de verkoopprijs. Uit onderzoek blijkt namelijk dat consumenten een woning met een gunstig energielabel meer waarderen dan een vergelijkbare woning met een minder gunstig label.

Wil je het energielabel van je huis aanvragen voordat je het verkoopt?

Via deze link vraag je je energie label handig en snel aan.

Tip 3: Zorg dat je huis opvalt op Funda.

Hoe hoger je woning in de zoekresultaten op Funda staat, hoe groter de kans dat zoekers het zien. Wij kunnen kan dit positief beïnvloeden door je woning aan te melden voor Funda Premium of Funda Compleet in plaats van Funda Basis.

Met Funda Premium combineer je onze meest populaire producten in één: Funda Compleet en Blikvanger. Hierdoor valt je huis nog meer op. Zoekers zien dan drie foto’s in plaats van één. Bovendien kan je makelaar hiermee bijzondere kenmerken van je huis benadrukken. Als je huis bijvoorbeeld zeer energiezuinig is, is dat momenteel een belangrijk voordeel om extra onder de aandacht te brengen.

Als je huis al op Funda staat, kunnen wij het nog extra onder de aandacht brengen met bijvoorbeeld een Toppositie of Woning in Beeld.

Zorg ervoor dat zoekers jouw huis niet over het hoofd zien. Bekijk alle promotiemogelijkheden en laat ons weten wat je wens is. Vragen over de verkoop van je huis? De woningmarkt kan per regio of stad verschillen. Heb je vragen over de verkoop van jouw huis? Twijfel je bijvoorbeeld of je eerst moet verkopen voordat je iets nieuws koopt?

burovanhoof kan je op basis van jouw persoonlijke situatie en inzichten in de lokale markt een gericht advies geven en je tevens van hypotheek advies voorzien, zo weet je meteen waar je staat als je wilt gaan kopen.

Meer info? info@burovanhoof.nl of bel ons