Blog

We hebben een prachtig nieuw product in ons assortiment, namelijk Bieden met Zekerheid. Een hele mooie garantie als je een huis wilt kopen zonder financieringsvoorbehoud.

Het uitbrengen van een bod zonder voorbehoud van financiering is dan aantrekkelijk, maar kan de je in een lastige positie brengen. Als het bod geaccepteerd wordt, maar het lukt niet om de hypotheek rond te krijgen, moet je wel de waarborgsom betalen: 10% van de aankoopprijs. En dat kan erg vervelend uitvallen voor de klant.

Het nieuwe “Bieden met Zekerheid-certificaat” is dan een uitkomst en oplossing voor het bied-risico zonder zonder voorbehoud van financiering.

Bieden met Zekerheid is een verzekering waarbij de verzekeraar de boete van 10% van de klant betaalt.

Het certificaat Bieden met Zekerheid geeft jou een betere kans op de koop van een woning, omdat je een beter bod kunt doen. Je kunt verantwoord bieden zonder voorbehoud van financiering. En de verkoper heeft meer zekerheid dat jij de woning ook echt kunt kopen. Bieden met Zekerheid geeft geen garantie dat jouw bod geaccepteerd wordt. En ook geen garantie dat jouw hypotheekaanvraag wordt goedgekeurd. Met Bieden met Zekerheid wordt er binnen 7 dagen na het tekenen van het (voorlopige) koopcontract een (bank)garantie bij de notaris afgegeven. Mocht je de koop moeten ontbinden, dan wordt deze garantiesom aan de verkoper uitgekeerd. Als je voldoet aan de voorwaarden en de aankoop binnen 42 dagen na het tekenen van het (voorlopige) koopcontract ontbindt, dan hoef je dit garantiebedrag niet terug te betalen.

  • Het Certificaat Bieden met Zekerheid is alleen geldig voor de woning die vermeld staat op dit certificaat. Voor een bieding op een andere woning dien je een nieuw certificaat aan te vragen.
  • Het Certificaat Bieden met Zekerheid is uitsluitend bedoeld om een bestaande woning in Nederland te kopen die gebruikt gaat worden voor eigen bewoning.
  • Het maximale biedingsbedrag zoals op het Certificaat Bieden met Zekerheid is gebaseerd op de door jou aangeleverde documenten waaronder jouw inkomensgegevens, de opgegeven financiële verplichtingen (kredieten, leningen, DUO en alimentatie) en het bewijs van vrij beschikbaar (spaar)geld. Indien je onjuiste gegevens hebt doorgegeven of onvolledig bent geweest, kun je geen gebruik maken van de dekking Bieden met Zekerheid.
  • De dekking Bieden met Zekerheid is geldig als de (voorlopige) koopovereenkomst wordt getekend binnen 3 maanden na de afgiftedatum zoals vermeld op het Certificaat Bieden met Zekerheid.
  • De dekking Bieden met Zekerheid is geldig als het geaccepteerde bod op de woning niet hoger is dan het maximaal gegarandeerde biedingsbedrag op het certificaat en nooit hoger dan 750.000 euro.
  • Er rust op jou een inspanningsverplichting om de aanvraag voor de hypothecaire financiering van de woning tijdig rond te krijgen.
  • Het Certificaat Bieden met Zekerheid is alleen geldig als je woonachtig bent in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Noorwegen of Finland.
  • De dekking Bieden met Zekerheid geldt niet als de hypotheekaanvraag wordt afgewezen als gevolg van een relatiebreuk.
  • Voor de volledige voorwaarden zie hera.nl/voorwaarden
  • De dekking Bieden met Zekerheid als je de hypotheek afsluit bij de adviseur die voor jou dit certificaatheeft aangevraagd.

Let op!

Het Certificaat Bieden met Zekerheid is geen bewijs van een verzekering of bankgarantie. Nadat de verkoperjouw bod heeft geaccepteerd en de (voorlopige) koopovereenkomst is getekend, vraagt jouw adviseur deGarantiestelling Bieden met Zekerheid voor jou aan. Dan pas is er dekking en ben je premie verschuldigd.